Isnin, Jun 15, 2009

Selamat Kembali Ke PASTI!

SETELAH bercuti selama 2 minggu, hari ini murid-murid kembali semula ke sekolah masing-masing - tidak terkecuali murid-murid PASTI. Pelbagai ragam dapat dilihat apabila anak-anak kembali ke sekolah setelah bercuti agak lama. Ada yang begitu teruja kerana tak sabar nak jumpa kawan-kawan, namun tak kurang juga yang liat untuk bangun awal pagi kerana sudah kesedapan bangun lewat atau tidur semula ketika cuti sekolah.

Namun sebagai ibu bapa, kita perlu banyak bersabar dalam menghadapi kerenah anak-anak yang liat untuk memulakan hari pertama persekolahan mereka setelah bercuti panjang. Biasalah naluri kanak-kanak, keseronokan bermain mengatasi segala-galanya. Alangkan kita yang sudah dewasa ini pun kadang-kadang merasa liat (tak baik sebut malas, kan?) untuk pergi kerja setelah bercuti (walaupun sekadar cuti hujung minggu, betul tak?).

Kepada para guru PASTI, khususnya guru-guru PASTI Kota Tinggi dan AJK (termasuk saya) yang bakal menduduki Peperiksaan Semester 1 Diploma Kepimpinan Islam di ILHAM pada 20 dan 21 Jun ini (beberapa hari je lagi tu..) kuatkan semangat dan banyakkan bersabar. Banyakkan berdoa dan bertawakkal kepada Allah setelah kita semua berusaha semampu yang mungkin. Mudah-mudahan Allah anugerahkan kita kejayaan.. Amin! Namun jika sebaliknya, janganlah kita berputus asa. Cuba lagi tahun hadapan, k?

Semoga berjaya... ceria-ceria selalu :-)

Catatan Admin blog PASTI Kawasan Kota Tinggi